7 Ekim 2024 Pazartesi BAŞKANLIK
A
a

Türkiye -Yunanistan Sosyal Güvenlik Anlaşması I. Tur Müzakereleri Gerçekleştirildi


Türkiye -Yunanistan Sosyal Güvenlik Anlaşması I. Tur Müzakereleri Gerçekleştirildi

Türkiye ile Yunanistan arasında sosyal güvenlik anlaşması imzalanmasına ilişkin birinci tur görüşmeler 24-27 Eylül tarihlerinde Atina'da gerçekleştirildi. 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı İsmail Ertüzün başkanlığında gerçekleştirilen görüşmelere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Anlaşmalar Daire Başkanı Dr. Selim Dağlıoğlu, SGK Yurtdışı Sözleşmeler ve Emeklilik Daire Başkanı Ramazan Elma katıldı.

Başkan Yardımcısı Ertüzün görüşmelerde yaptığı konuşmasında, Türkiye ile Yunanistan arasında sosyal güvenlik anlaşması imzalanmasının birinci tur görüşmeleri için bir araya gelindiğini ifade ederek, “İmzalanacak sosyal güvenlik anlaşmasıyla her iki ülke vatandaşlarının sosyal güvenlikle ilgili haklarının güvence altına alınacak. Bu anlaşma aynı zamanda ülkeler arasındaki ekonomik, ticari ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunacaktır.” dedi.

Ertüzün, anlaşmanın iki ülkede geçen sigortalılık sürelerinin birleştirilmesi, sosyal güvenlik sisteminden sunulan yardımlara hak kazanılması ve sosyal güvenlik mevzuatının her iki ülkenin vatandaşlarına eşit şekilde uygulanması gibi düzenlemeleri içerdiğini ifade etti.

Yunanistan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Prof. Panagiotis Tsakloglou ise, Türk heyetini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ve anlaşmanın iki ülke ilişkilerini güçlendireceğini vurguladı. 

Dört gün süren görüşmelerin sonunda, taslak sosyal güvenlik anlaşması üzerinde müzakereler yapılarak varılan maddeler tutanak altına alındı.

Başkan Yardımcısı Ertüzün ve beraberindeki heyet Yunanistan programının devamında ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes’i makamında ziyaret etti.

Fotoğraf Galerisi
Belgeler